Extra ondersteuning voor jou en jouw gezin

Na de geboorte van jullie kindje ben je opeens moeder en begint de kennismakingsfase met jullie kleintje. Een van de grootste veranderingen in ons leven, waarin je opeens de zorg draagt voor een klein mensje. Met de geboorte van de babyof baby's wordt immers ook een moeder (en een vader) geboren. Ondersteuning, rust en tijd voor zelfzorg zijn in deze periode meer dan welkom. Een ontspannen moeder kan beter voor haar kindje zorgen!

Als postpartum doula vul ik de reguliere kraamzorg aan of kom ik bij jullie thuis als de kraamverzorgster vertrekt. Door mijn aanwezigheid heb jij meer tijd voor wat belangrijk is: meer tijd om te rusten en meer tijd om rustig jouw kindje te leren kennen. Je hebt meer ruimte om wennen aan jouw nieuwe rol als moeder en/of vader en elkaars nieuwe rol. En natuurlijk is er ook oog voor jouw fysieke herstel.

Meer ontspanning en rust in huis

Hoe fijn is het als iemand jouw baby in de gaten houdt, zodat jij ongestoord even kan douchen? Of als je al moeder bent, iemand in huis te hebben om op te passen en aandacht te geven aan de andere kinderen? In overleg doe ik licht huishoudelijk werk, boodschappen of andere klusjes in & om het huis.

Ik kook gezonde, verse maaltijden (ook vega/vegan), die afgestemd zijn op jouw behoefte als kraamvrouw. Met mijn kennis over voeding en ayurveda tover ik smaakvolle kraamgerechten op tafel. Jouw lichaam heeft maandenlang voor jouw kindje gezorgd en nu mag je je lichaam voeden om te herstellen. Als je borstvoeding geeft, is het zeer belangrijk dat je jouw lichaam goed voedt. Voeding heeft namelijk invloed op de kwaliteit en kwantiteit van borstvoeding. Biologische voeding heeft een streepje voor, maar is geen must.

Ik geef gevraagd een (ayurvedische) kraammassage. De bevalling en alle nieuwe indrukken van het moederschap kunnen spanning in het lichaam en geest hebben opgebouwd. Een massage helpt weer tot jezelf te komen. Alle kraamtijdbehandelingen zijn gericht op het bevorderen van jouw herstel. Voor uitgebreide behandelingen vraag ik een meerprijs.

Ik geef gevraagd advies over jouw lichamelijke herstel na de zwangerschap. Zo mogen al jouw organen nog teruggaan naar de oude plek in het lichaam. De buikspieren hebben ruimte gemaakt voor jouw groeiende buik en de bekkenbodemspieren hebben veel gedragen tijdens de zwangerschap. Ontzwangeren is een geleidelijk proces. Het heeft tijd en geduld nodig. Te snel willen gaan, kan nadelige gevolgen hebben. Wist je dat ik ook Yoga na de Zwangerschap geef?

Ik geef desgewenst advies over hoe je kan omgaan met jouw kindje. Ontspannen moederschap leer je door te vertrouwen op jouw intuitie. Alle regeltjes en tips uit boeken hebben op ieder kindje een andere uitwerking. Simpele dingen kunnen wel een heel groot verschil maken. Zo helpt het jouw kindje enorm als je het goed draagt. Misschien wil je jouw (pasgeboren) kindje leren masseren, omdat het heel fijn is voor jullie verbinding.Nelleke wordt vaak omschreven als iemand met een zachte en rustige energie, als een wijze vrouw, hooggevoelig en mensen-mens...


Prijs postpartum support

10 uur postpartum support aan huis - € 375,00

20 uur postpartum support aan huis - € 675,00

40 uur postpartum support aan huis - € 1.225,00

in blokken van 3 uur of meer

Tip: vraag een bijdrage voor postpartum ondersteuning of kraamtijdbehandeling als kraamcadeau! Of vraag een Lief cadeaubon!