JOUW KRAAMTIJD - de basis voor jullie leven samen

Met de geboorte van een kindje wordt jij ook als moeder geboren!

Rust en ontspanning zijn in het vierde trimester voor jou en jouw kindje allebei belangrijk. Een pasgeboren baby wil zich veilig en welkom voelen. Als kersverse moeder kan jij -zonder of samen met jouw partner- zorgen voor deze liefdevolle en stabiele basis. Direct na de geboorte en in de kraamtijd begint het door alle tijd te nemen om elkaar te leren kennen. Verbinding ontstaat door tijd te nemen en liefdevolle aandacht te geven aan jouw kindje én jezelf.

In veel culturen duurt de kraamperiode 40 á 42 dagen en wordt moeder geheel verzorgt. Soms gaat ze terug naar haar ouderlijk huis, soms komen (schoon)moeders en tantes bij haar thuis. In deze periode wordt voor haar gezorgd, zodat zij voor haar kindje kan zorgen. In deze culturen worden ook allerlei holistische kraamtijdbehandelingen ingezet om het herstel na de zwangerschap te bespoedigen.

Verwarmende voeding speelt ook een belangrijke rol in het herstel van de kraamvrouw in alle grote holistische, geneeskundige systemen zoals de Ayurveda uit India en de Chinese traditionele geneeskunde. 9 maanden lang heb jij jouw kindje gevoed met het beste uit jouw lichaam. Nu is het tijd om jouw lichaam te voeden en vullen met goed en heerlijk eten en drinken, helemaal als je ook nog borstvoeding geeft.

Zorg goed voor jezelf in deze periode door goed voor jezelf te laten zorgen. Het is de basis voor een goede gezondheid in jouw verdere leven.


MATRESCENCE - een nieuw leven als moeder

Matrescence is het woord voor de hormonale, emotionele, en psychische omschakeling naar moederschap. Jouw moederbrein wordt geactiveerd tijdens de zwangerschap. De geboorte van jouw kindje is een belangrijke mijlpaal in jouw ontwikkeling als moeder: lichamelijk, emotioneel en mentaal.

Veel vrouwen zijn zoekende in deze nieuwe fase van hun leven, terwijl ze voor het eerst voor een pasgeboren baby mogen zorgen. Het is fijn om een klankbord te vinden bij andere vrouwen. Het delen van jouw bevallinsgsverhaal kan heel helend zijn. Het delen van jouw eerste ervaringen als moeder kan bevrijdend zijn. Misschien zit je op een roze wolk, misschien op een donderwolk, misschien is het totaal anders dan je verwacht... Niets is vreemd of raar, alles kan en mag je delen.


JOUW KRAAMTIJD - kraamtijdbehandelingen, kraammassages en zorg aan huis

Jouw herstel en het vinden van een nieuwe balans na de geboorte van jouw kindje staan centraal in al mijn diensten.

De kraamtijdbehandelingen en kraammassages werken helend en ontspannend. Het is een moment om tot rust te komen en aandacht aan jezelf te schenken. Veel vrouwen vinden het fijn om te delen over het prille moederschap. Van te voren drinken we daarom altijd een kopje verwarmende kruidenthee en te praten over wat jou bezighoudt. Als postpartum doula faciliteer ik jouw rust in jullie huis. Allerlei taken kan ik in mijn tijd bij jullie verzorgen: van koken en voor de andere kindjes zorgen tot een heerlijke kraammassage. Uiteraard kom ik bij jullie thuis, ergens in de provicie Gelderland en sommige delen van Utrecht en Overijssel.