Geboortetrauma therapie

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige, doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, voedingstips, educatie en begeleiding. De lichaamsgerichte benadering van de therapie werkt op celniveau door. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van jouw natuurlijke vermogens. Dit maakt het tot een vriendelijke en effectieve behandeling. Ook tientallen jaren na de geboorte geeft deze behandeling bijzonder mooie resultaten.

Welke klachten worden behandeld? Aanhoudende, onbegrepen klachten die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en het dagelijks functioneren belemmeren. Problemen ontstaan in verschillende levensfases en zijn in verband te brengen met moederschap, geboorte, hechting, (op)voeding en verlies. Sommige vrouwen durven niet meer zwanger te worden of de zwangerschap blijft ongewild uit.

Het herstelgesprek

Het herstelgesprek geeft gunstige veranderingen in hersenfuncties en functionele verbindingen. Het gesprek geeft hierdoor een directe stressreductie en bevordert psychisch en lichamelijk herstel. De effecten zijn te verklaren omdat het stresssysteem tot rust komt en dit alle organen en alle grote systemen in het lichaam positief beïnvloedt. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren en jouw emotiolele brein.

Doel van het herstelgesprek is je gezondheid verbeteren en problemen voorkomen vanuit het vermogen van je eigen lichaam. Je wordt ‘aan’ gezet vanuit je innerlijke kracht en zo kunnen natuurlijke capaciteiten herstellen.

Meestal kunnen in één of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij je beter gaan voelen. Mijn ervaring is dat soms al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dat dit in een paar weken tijd verder kan verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Kosten van het hersteltraject

De Geboortetrauma therapie bestaat uit een (telefonisch) kennismakingsgesprek, een herstelgesprek van 1,5 uur, twee telefonische evaluaties en continue begeleiding.

Dit hersteltraject kost 150,00 euro. Voor een extra herstelgesprek met een evaluatie wordt 100,00 euro in rekening gebracht.

Eventuele reis- en parkeerkosten zijn niet inbegrepen.